Presentation av föreläsarna från inspirationshelgen

 

Bea Ahlperby

Be A Winner – Att vara sin egen vinnare

Hur kan vi vara en egen vinnare i vårt eget liv? Hur kan du skapa motivation och positiv förändring för att ha det så som du önskar?

Under en spännande eftermiddag får du som deltagare ta del av ett par av de framgångsfaktorer som finns inom kommunikations- och förändringsarbete med inspirerande exempel från både eget liv och omvärlden i övrigt.

Be a winner är en metafor för att vi alla kan vara vår egen vinnare. Bea Ahlperby har i mer än 20 år arbetat med människor som ledare, coach, inspiratör, moderator och föredragshållare. Hon är kommunikolog och har en utbildning vid Skandinaviskt Institut for Kommunikologi och undervisar idag själv i Kommunikologi. Med en flerårig bakgrund som hälsopedagog och inom personalfrågor bidrar hon med inspiration och utveckling i förändringar baserat på en helhet. Uppdragen har varierat stort – chefsutveckling, kommunikationsträning, grupputveckling, rehabiliteringsuppdrag och hälso- och friskvårdsutveckling mm. Hon är även en av initiativtagarna och skaparna av filmen Rör dig hjärna. Den stora drivkraften är att skapa INSPIRATION och UTVECKLING i en värld som förändras genom att de jag arbetar med får tillgång till egen KOMPETENS.

 

Caroline Larsson

Caroline Larsson arbetar som internationell föreläsare och är före detta golfproffs. Hon har vunnit både EM & VM i handigolf och föreläser idag världen över. Hennes föreläsningar handlar inte om att vinna priser eller ställa sig högst upp på pallen, de handlar istället om styrkan i att tillåta sig själv att få vara stark och samtidigt omfamna det som vi inte är så stolta över.

Hur läskigt är det att tala om de känslor som du inte är stolt över? Mycket läskigt tycker många. Något utav de jobbigaste är att blotta vårt självtvivel, för att vi tror att vi är så ensamma om att känna & uppleva det. En pressande situation kräver både bra tankar och tillit, när vi tvekar börjar pulsen att slå och huvudvärken av tvivel blir påtaglig. Det är då du önskar att du har verktyg som gör dig fullt utrustad att klara utav att möta utmaningen & samtidigt förstå att den sårbarheten du känner är ditt mest kraftfulla verktyg till att lyckas.
Personer som lyckas med det har mental tuffhet, och det finns vägar dit.

Mental träning, medkänsla, ansvar och egenkärlek är några utav de bitar som behövs för att bygga en grym mental tuffhet som både består och växer!
I en inspirerande föreläsning lär Caroline dig utveckla mental tuffhet & tillit genom olika verktyg som kommer göra att du upplever ett nyfiket förhållningssätt, blir starkare i dig själv & lyckas bemöta både yttre & inre utmaningar.

 

Felicia Grimmenhag         Foto: Göran Carlsson

Felicia Grimmenhag

En oväntad vändning. När livet oväntat förändras vid 17 års ålder och det inte alls blir som man har tänkt. Att som ung tjej med framtidsdrömmar vara tvungen att helt tänka om, anpassa sig till ett nytt liv och att acceptera sig själv. För att sedan köra full fart och krossa alla fördomar.

Samma sommar som Felicia Grimmenhag skadade sig satt hon på hästen igen och idag kör hon en satsning mot Paralympics. Felicia driver idag sitt egna företag med föreläsningar och clinics vid sidan av sitt vanliga jobb. Hon har bjudits in på stora evenemang med sina hästar som t ex Sweden International Horse Show, Falsterbo & Elmia. 

Bara du sätter dina egna gränser är Felicias motto.

 

 

 

 

Torbjörn Jonestad

Vill inspirera andra Torbjörn är ett levande exempel på att det går att dansa med protes. Han berättar att det endast är ett fåtal av de som deltar på hans danskurser som vet att han har protes. Han berättar också om sina fantomsmärtor och hur han lärt sig tygla dem. Det är när han har fantomsmärtor som han dansar som bäst och han har därmed vänt något negativt till att bli positivt.

– För mig är dans så betydelsefullt och jag vill gärna ge andra möjlighet att få ta del av den glädje och det välbefinnande som den ger. Det är så härligt att se när ljuset tänds i människors ögon. Dansen är för mig förutom glädje och själavård ett utmärkt sätt att få balans och kroppskontroll, säger Torbjörn.

Torbjörn älskar att dansa och dansat har han gjort sedan 80-talet. Att han förlorade sin högra fot i en bilolycka 2008 har inte hindrat honom från att fortsätta. Nu vill han väcka lusten till dans hos andra och visa att det går att dansa med protes.

 

 


Harald Von Koch  håller i en prova på aktivitet. Här får du prova att spela tennis med grundläggande instruktioner.

TAP är ett arvsfondsprojekt som stöds av Svensk Tennis Öst, en region i Svenska Tennisförbundet. Projektet går ut på att få personer med rörelsehinder och andra funktionsnedsättningar att börja spela tennis samt att organisera gruppen för tävlingar och träffar. Harald von Koch är initiativtagare och projektledare till projektet, Harald är född med dysmeli och har underbensprotes, han har spelat tennis sedan 10 årsåldern och har nyligen spelat VM i Houston för rörelsehindrade. På inspirationsdagen får ni tillfälle att prova på att spela med tränare, mot en bollmaskin samt med varandra. Tennis är kul och kan spelas på många olika nivåer hela livet.
http://www.tapsweden.com/