Den 16 juni, kl. 17:00 till 17:45, arrangerar vi en distansföreläsning med tema Tvärprofessionell smärtrehabilitering i primärvården. Föreläsningen är en populärvetenskaplig presentation av studien med titeln Multimodal rehabilitering av patienter med långvarig smärta i primärvården som delfinansierades av Personskadeförbundet RTPs forskningsfond under perioden 2019-2021.
Föreläsare är Katarina Eklund som tillsammans med prof. Britt-Marie Stålnacke ingick i forskarteamet bakom studien. Katarina Eklund och Britt-Marie Stålnacke är verksamma vid Institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering, Enheten för rehabiliteringsmedicin, Umeå universitet.
Distansföreläsningen sänds via teams. Det finns möjlighet att ställa frågor via chatten under föreläsningen. Anmälan görs via epost till astrid.kallstrom@rtp.se, senast den 15 juni. Det finns ett max. antal deltagare. Först till kvarn gäller. Inloggningslänken skickas den 16 juni någon timme före föreläsningens start till deltagarna. Mötet öppnas upp kl. 16:45.
Föreläsningen är en medlemsförmån för dig som är medlem i Personskadeförbundet RTP. Känner du någon som vill delta i föreläsningen men inte är medlem? Tipsa om att det just nu är möjligt att bli enskild medlem för 75 kr, ett familjemedlemskap kostar 135 kr. Bli medlem här eller ring 08-629 27 80.
Vad är multimodal rehabilitering?
Multimodal rehabilitering (MMR) är en rehabiliteringsmetod vid långvarig smärta som tar hänsyn till samverkande faktorer. MMR bedrivs under en avgränsad tid och består av samordnade och tvärprofessionella åtgärder i team. Det som erbjuds inom MMR kan vara fysisk aktivitet, smärthantering och olika pedagogiska inslag med bland annat patientutbildning.
Resultaten i studien tyder på att samordnade rehabiliteringsinsatser med MMR inom primärvård förbättrar personernas livskvalitet och bidrar till en effektiv rehabilitering.
Studien har publicerats i tidskriften Scandinavian Journal of Pain (2020). Läs mer här.